Публикации в | Новини

Новият европейски етикет за енергийна ефективност

Публикувано на 11 март 2014 от konvect

Новият европейски етикет за енергийна ефективност: повишаване на изискванията за енергийна ефективност.
energy

За да постигне своите амбициозни цели за околната среда 20-20-20, Европейският съюз наложи минимални изисквания за ефективност за проекти, използващи енергия. Тези минимални изисквания влизат в сила на 1 януари 2013 г. и ще бъдат преразгледани впоследствие през следващите години. Освен че Директивата за еко-дизайн систематично повишава минималните изисквания по отношение на екологичната ефективност, бе променен и методът, използван за измерване на тази ефективност, за да отразява по-добре реалните условия. Новият коефициент за сезонна ефективност представя много по-точно отразяване на реалната очаквана енергийна ефективност за целия сезон на отопление или охлаждане. Изпълнението на това е нов етикет за енергийна ефективност на ЕС.

Настоящият етикет, въведен през 1992 и изменен междувременно, позволява на потребителите да сравняват и да вземат решения за покупка въз основа на еднакви критерии за обозначаване. Новият етикет включва различни класификации от A+++ до G, отразени в цветни окраски, вариращи от тъмно зелено (с най-голяма енергийна ефективност) до червено (с най-малка ефективност). Информацията върху новия етикет включва не само новите коефициенти за сезонна енергийна ефективност за отопление (SCOP) и за охлаждане (SEER), но също така и годишния разход на електроенергия и нивата на шум. Той ще позволи на крайните потребители да правят още по-добър избор, тъй като сезонната ефективност отразява ефективността на климатичния уред или на термопомпата през целия сезон.

Коментари

Климатизация Видин - Климатици Видин - Промоции на климатична техника Видин - Отоплителна техника и инверторни климатици Видин - Подово-таванни климатици Видин - Безплатен монтаж на климатици във Видин