Публикации в | Новини

Daikin – ефективни решения за целогодишен комфорт

Публикувано на 12 март 2014 от konvect

Единствената цел на пълната климатизация е да осигури оптимална целогодишна жизнена среда, а Daikin са експерти при разработването на решения за тази цел.
daikin

Без значение дали става дума за отделна стая или цяла къща, магазин, ресторант или офис сграда – със своите водещи на пазара инверторни и термопомпени технологии Daikin може да предложи подходящите решения, които постигат правилния резултат.

Системите Split, Sky Air® и VRV® на Daikin представляват идеалното решение за жилищни и търговски приложения. Вътрешните тела се предлагат в широка гама модерни, технологично усъвършенствани и енергийно ефективни модели с монтирана на тавана касета, скрити в тавана, окачени на тавана, стенни и подови модели. Проектирани за помещения с всякакви размери и форма, вътрешните тела на Daikin са достъпни за потребителите, тихи, супер надеждни, лесни за управление и осигуряват това допълнително усещане за комфорт при климата в затворените помещения.
Nexura – революция при жилищните приложения

2011 отново е революционна година за Daikin. Представяйки Nexura, водещ модел подово тяло с уникална излъчвателна функция, Daikin отново доказва своето лидерство във върховите технологии. Nexura е единственият климатик в света, който може да осигурява топлинно лъчение – по подобие на радиатор – което нежно да затопли помещението около него. Със своето по-тихо от шепот функциониране – 19 dBA – той е перфектен за приложения в спални.
Търговски приложения – да бъдем готови за 2013

Европа зададе сериозни цели по опазването на околната среда за 2020, а това изисква по-голяма точност при измерването на „реалната“ енергийна ефективност на отоплителните и охлаждащите системи. Този нов измервателен режим, наречен „сезонна ефективност“ или SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio – Коефициент на сезонна енергийна ефективност), става задължителен от 2013, а той измерва ефективността през целия отоплителен или охладителен сезон вместо да избира една фиксирана точка (EER). Като пазарен лидер в интегрирането на утрешните екологични принципи още днес, Daikin е първият производител, който публикува коефициентите SEER за своите инсталации в жилищни и търговски сгради. Още през 2010 Daikin представи серията сезонни инвертори, която беше допълнена през 2011 с решението Seasonal Smart с подобрена енергийна ефективност. И двата модула са идеални за по-леки търговски приложения, като магазини, банки и офиси, чиито собственици се насочват към екологосъобразни и енергоспестяващи решения. Голямата гъвкавост благодарение на голямата дължина на тръбите, стилните вътрешни тела и широката гама енергоспестяващи функции допълват картината.
Магията в основата на всичко – защо ефективността на климатиците на Daikin е толкова голяма

Термопомпите „въздух-въздух“ получават 75% от изходната си енергия от възобновяем източник – околния въздух, който е възобновяем и неизчерпаем. Естествено, термопомпите също така се нуждаят от електроенергия, за да функционира системата, но и във все по-голяма степен тази електроенергия може също да бъде генерирана от възобновяеми енергийни източници, като слънчева енергия, вятърна енергия, водна енергия и енергия от биомаса. Ефективността на термопомпата се измерва с COP (Coefficient Of Performance – Коефициент на ефективността) за отоплението и EER (Energy Efficiency Ratio – Коефициент на енергийната ефективност) за охлаждането.

Инверторната технология на Daikin е истинска иновация в областта на климатизацията. Инверторите регулират използваната енергия спрямо реалните потребности – ето защо те не само оптимизират комфорта, но и подобряват енергийната ефективност. Понеже инверторът следи и се саморегулира спрямо околната температура при необходимост, потреблението на енергия намалява с 30% в сравнение с традиционната включващо-изключваща (не-инверторна) система с термопомпа.
Дълготрайните взаимоотношения са ценен актив на Daikin

Доверието в климатиците като единствен отоплителен източник е сериозна тенденция в България. Daikin продава хиляди Split модули на българския пазар всяка година и отбелязва стабилен растеж. Със своята вяра в дълготрайните взаимоотношения с подбрани клиенти Daikin може да осигурява за всичките си клиенти обслужване на много високо ниво. Редовни технически обучения, семинари и посещения в завода гарантират, че партньорите на Daikin са запознати по най-добрия начин с новите технологии и решения.
През последните 50 години Daikin е пазарният лидер във водещите технологии за климатизация, които са едновременно енергийно ефективни и екологосъобразни. Системите на Daikin са изпитани от независими организации съгласно най-новите и най-взискателните енергийни и екологични стандарти.
Политика на бездефектно производство за постигане на стандарти за високо качество

Производствената дейност на Daikin е базирана на интегрирана политика на бездефектно производство, която изисква работниците на поточната линия да извършват контрол и изпитания на предварително определени етапи от цикъла на сглобяване. Освен това, доставчиците на Daikin трябва да спазват стриктни предварително определени договорни задължения относно качеството на доставките. Възможността да разчита на надеждно качество на компонентите позволява на Daikin да произвежда висококачествени крайни продукти и системи, а процедурите за получаване на доставките по системата just-in-time („точно навреме“) осигуряват възможност да се намалят държаните на склад запаси и да се реагира адекватно при промяна на пазарните условия. Освен това, всеки модул се изпитва преди да напусне завода; затова Daikin може да постигне много високо ниво на качеството.


www.daikin.eu

Коментари

Климатизация Видин - Климатици Видин - Промоции на климатична техника Видин - Отоплителна техника и инверторни климатици Видин - Подово-таванни климатици Видин - Безплатен монтаж на климатици във Видин