Публикации в | Новини

Етикети |

Инверторни термопомпи въздух-вода ESTIA

Публикувано на 11 март 2014 от konvect

ESTIA – поредната стъпка на японската компания Тошиба в технологиите за опазване на природната среда при отопление и охлаждане.
termopompa

Термопомпата въздух-вода е съчетание между високите постижения на инверторните компресори за климатиците Тошиба и принципа за извличане на топлината от околния въздух, за да се предаде с по-високо ниво на вода за отопление, охлаждане и други битови нужди.

Предимството от обикновените климатични системи е възможността за многозонално ниско- и високотемпературно отопление, както и генериране на топла вода за санитарни нужди. Използването на високоефективния компресор на Тошиба – Super Digital Inverter 4 Toshiba – гарантира работа в режим на отопление при – 20 градуса външна температура.
heat pump_estia_toshiba-2

heat pump_estia_toshiba-2


Същевремено незначително по-високите инвестиционни разходи се възвръщат със значително по-ниските експлоатационни такива. Специален софтуер за програмиране на системи с термопомпите Toshiba ESTIA, намиращ се в оторизираните дилъри и сервизни центрове, гарантира правилното проектиране за оптималното конфигуриране на отделните детайли. В програмата за България са заложени различни температурни конфигурации по дни, седмици и месеци за най-големите градове: София, Русе, Добрич, Варна, Пловдив и Бургас. Могат да се направят изчисления за експлоатационните разходив в лева по седмици, месеци и годишно. Сравнителни таблици с други видове горива: нафта, газ, ТЕЦ. За сравнение, можем да ви кажем, че апартамнет от 130 кв.м. с външна и вътрешна топлоизолация може да постигне годишен разход от около 200 лв за отопление и охлаждане. За повече информация, потърсете нашите специалисти.

Коментари

Климатизация Видин - Климатици Видин - Промоции на климатична техника Видин - Отоплителна техника и инверторни климатици Видин - Подово-таванни климатици Видин - Безплатен монтаж на климатици във Видин